Избрани Новини

Печатът на руската династия Романови на търг у нас

Новините

14-12-2009, 12:49

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Спецохрана ще се грижи за официалните гости на първия търг на колекции от Монако у нас - австрийския банкер-благородник Петер Гюмпел и една от най-влиятелните колекционерки в Монте Карло Ана Илен Мартел. Кувертите за търга, който ще се проведе на 15 декември в Хилтън, бяха продадени за един ден, съобщават организаторите на най-изисканото събитие у нас ВИП  Комюникейшън. Луксозното събитие ще се проведе по всички правила на ВИП-събитията в Монте Карло. 


Първата си вечер в София г-н Гюмпел и г-жа Мартел се насладиха на българската национална кухня и селектираното тракийски вино Windy Hills. Двамата опитаха шопска салата, различни видове топеници, гювечета и бански мезета.


Императорският герб и печат на руската династия Романови предизвикаха неочакван интерес сред родните колекционери.  Сребърни медали и бронзов сервиз на династията, както и картини от 18-19 век привлякоха гости на първия по рода си търг, организиран от Патриция Кирилова и Нина Никол, генерални мениджъри на ВИП Комюникейшън.  Сред ценните императорски вещи има писмо на император Александър II, снимки с автографи от императорското семейство, както и колекция от оръжия на френски благородници и офицери от 17-и и 18-и век. Най-голям интерес предизвика една от картините, включени в търга -  „Мария Магдалена” на Гуидо Рени. С част от средствата, събрани по време на търга, ще бъдат купени Коледни подаръци за  столичния център за изоставени деца "Дом Надежда".


Колекционерката Ана Илен Мартел, която е бивша асистентка на покойния виолончелист Мстислав Ростропович, ще представи в България  и новия си роман, вдъхновен от работата й с Ростропович „Махалото”. Холивудски продуценти вече преговарят  с нея за екранизация по книгата.


Патронът на вечерта Петер Гюмпел в момента разработва проект за основаване на фирма за инвестиционно-консултативни услуги в Централна и Източна Европа, с фокус на енергетиката, инфраструктурата и транспортните проекти. Бивш председател е на борда на директорите на Meinl Capital Advisors AG, а преди това е бил член на управителния съвет на Райфайзен Инвестмент АГ.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов