Избрани Новини

ДАНС подхвана електроразпределителната компания на Южна България

Архив Варна

13-04-2010, 13:05

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Служители на Държавна агенция "Национална сигурност" са влезли в клиентските центрове на EVN в четири града - Бургас, Стара Загора, Ямбол и Кърджали.

Според Dariknews.bg полицията в Бургас не знаела за предприетата акция. От агенцията търсели доказателства за изпълнението на инвестиционната програма.
 
"Няма нужда да си експерт, за да знаеш, че ДАНС се изпраща, когато някой извършва престъпление, което заплашва националната сигурност. Ако тези дейности днес са свързани с регулаторния одит, щеше да е много по-лесно да отидат в ДКЕВР или в централния офис в Пловдив, тъй като документите и цялата необходима информация са там", коментира Йорг Золфелнер, главен финансов директор на дружеството. Ръководството не е получило никакъв официален документ до момента. Директорът заяви, че са готови да предоставят цялата поискана информация.
За периода 2005 - 2009 г. компанията е инвестирала 618,4 млн. лв. за подобряване на клиентското обслужване и повишаване на захранването. Технологичните загуби са намалени от 17 на 12%. Дружествата от групата ЕVN са внесли в държавния бюджет на България 193,7 млн. лв. данъци и такси, обявиха от компанията.
Планираните инвестиции за тази година са в размер на 180 млн. лв. 
 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов