Избрани Новини

Пожари в село Осеново, напрежението на тока в къщите надхвърля 300 волта

Архив Варна

21-06-2010, 14:21

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Няколко пожара са избухнали едновременно днес в Аксаковското село Осеново. Огънят е вилнял на няколко места във вилната зона и в боровата гора край селото.

Местните жители са убедени, че пожарите са умишлени, тъй като отдавна имало апетити към имоти в района. В същото време обаче в редица от къщите в селото е било измерено доста високо електрическо напрежение – над 300 волта. Електрозахранването на селото е прекъснато, а хората звънели многократно в Е.ОН с искане да изпратят авариен екип, който да открие и отстрани причината за високото напрежение.

В същото време и кметът на селото – Данко Бакалов, предполага, че пожарите са причинени умишлено. Повод за твърдението му е, че огънят е тръгнал едновременно на няколко различни места. Бакалов е бивш пожарникар.
Пламъците в боровата гора са на няколко места, като там е открит и куп от горящи автомобилни гуми. Огнеборците гасят пожара в гората, който е най-сериозен, но работата им е затруднена, тъй като теренът не е от най-достъпните.
По информация от полицията огнищата са локализирани и се изясняват причините за пожара. Пострадали хора няма.

Голям пожар под Аспаруховия мост пък предизвика запалила се изоставена постройка. Няма информация за пострадали хора. Пламъците тръгнали от покрива на сградата, която е собственост на „Топлострой“, съобщиха от полицията. За лумването на огъня е съобщено около 14,30 часа, като на място веднага са пристигнали огнеборци с няколко противопожарни автомобила и са овладели ситуацията.





Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов