Избрани Новини

"24 часа": Зачертани 3 експертизи,бащата на Сашко остава в ареста

Архив Варна

29-10-2010, 04:30

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Районният съд в Сандански не прие три експертизи по разследването срещу Костадин Тасев, обвинен в сексуално насилие над 3-годишния си син Сашко.

Магистратът Николинка Бузова го остави в ареста, съобщава "24 часа".

По делото са разпитани 11 свидетели и са направени 12 експертизи, 3 от тях отхвърлих. Първата е полиграфската, защото в нашето законодателство няма такъв признат метод. Тройната (андрологичната) и петорната са необосновани, няма аналитична част и има съмнения за тяхната правилност", обясни Бузова. Според андрологичната бащата е с толкова едър член, че е невъзможно да проникне в ануса на детето. Петорната отхвърля сексуално насилие и допуска, че детето боледува.

Сега се чака резултат от поредната експертиза. Както "24 часа" пръв съобщи, в нея участват 16 лекари - своеобразен рекорд в съдебната ни практика.

Изкупителна жертва съм на докторите, 3 г. детето ми още не е излекувано. Лъжат, че е в подобрено състояние. Видях го и има болки. Изгониха майка ми като куче от болницата и го преместиха в друга, а детето ми е още болно", каза Тасев пред съда. Той допълни, че е получил предупреждение, че ще му "вкарат олово в главата".

Искат да ми съсипят семейството, да ми утрепят детето и да го направят донор, допълни, излизайки от залата обвиненият баща. За да го видят, пред сградата го чакаха жена му Христина, майка му Живка, съседи, приятели.

Коцето е невинен, не е изнасилвал детето, то си е болно и къде ли не сме го водили на лекар, каза Христина. Според семейния приятел Емил Анталавичев Сашко не е лекуван съвестно, а обвинението срещу Тасев - глупост. "Повечето пъти аз съм ги карал с колата по болници. Още на 20-ия ден се започна. Докторите са виновни и сега се чудят как да си измият ръцете. Питал съм познати доктори какво му е на детето и всички казват, че тази болест (на Крон) може да се появи и в детска възраст", допълни Емил. Според него Костадин от 10 г. не пиел, а от 1 г. спрял и цигарите, за да има пари за лечение на Сашко.

Майката на Костадин показваше снимки от срещата в "Пирогов". "Вижте как го гушка. Прилича ли ви на насилвано дете! Мен с полиция ме изгониха от болницата и го преместиха. Сигурно плаче само по цели нощи", ядосва се бабата Живка.

"Съдът няма достатъчно мотиви за налагането на най-тежката мярка за неотклонение. Няма и нови доказателства", смята адвокат Пламен Петков.

Защитата на Тасев ще обжалва.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов