Избрани Новини

Инфаркт покоси Вера Кочовска

Архив Варна

04-12-2010, 09:10

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Известната лечителка Вера Кочовска е получила инфаркт в четвъртък срещу петък през нощта  и е била откарана по спешност в реанимацията на плевенската университетска болница.

Кочовска, популярна още като жената с трето око, е транспортирана в тежко състояние тази нощ от Плевен, където живее, в Правителствена болница в София, съобщи Frognews.

„Приехме я с сърдечна недостатъчност и белодробен оток. Медикаментозно я въведохме в изкуствена кома, за да я стабилизираме. Тя все още е на командно дишане”, коментират от клиниката.

Преди да бъде транспортирана в столицата е била в безсъзнание, интубирана е и е с белодробен оток, за който не е ясно дали е следствие на белодробна недостатъчност или възпаление.
В София ще й направят всички необходими изследвания, обясни шефът на Правителствена доц. Любомир Спасов снощи. Той бе в постоянна телефонна връзка с екипа си.

Преди три години тя изкарва тежък инсулт, а след него счупи и крак.

От доста време жената феномен е на легло. В последните години събира средства, за да се построи в Плевен клиника за лечение със стволови клетки. Самата тя се е лекувала в такава клиника в Москва. С вливането на стволови клетки се лекуват инфаркти, инсулти, сърдечни заболявания.

През юли тази година Кочовска навърши 65 години.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов