Избрани Новини

Велко Кънев и Попандов черпят за внучета

Архив Варна

16-03-2011, 07:25

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Двама български актьори от най-едрия калибър, при това добри приятели, станаха дядовци в разгара на зимата, съобщава "24 часа".

След като в продължение на 8 години отдаваше сърцето си на внучката София, Велко Кънев отново има повод за голяма радост. София е дете на по-голямата му дъщеря Катя, която живее в Щатите. А преди месец и по-малката Марта го дари с внуче. Момченцето носи името Алекс-Владислав. Марта е омъжена за французин и семейството й живее във Франция. Доскоро Велко тъгуваше за дъщерите си, с които се виждаше рядко. Но София порасна и миналото лято прекара с дядо си в Созопол - голям емоционален дюшеш за актьора. Велко Кънев се чувства добре и дори се готви да удари рамо на фестивала на непрофесионалния театър в Тополовград, където редовно участва в журито. По този повод той получи подкрепата на културното министерство. Тъкмо повод и да почерпи по стаите за внука си. С прегръдка го поздрави министър Вежди Рашидов, който вече е трениран в изкуството да си дядо.

Другият щастлив дядо е Павел Попандов, който заедно с Велко Кънев, Жоро Мамалев и Тони Радичев събираха народната любов с шоуто си "Клуб НЛО". На 17 февруари дъщерята на Попандов Лиляна го дари с внучка, която кръстили Линда.

"Майка й и баща й искаха името й да е кратко и европейско", обяснява Павката избора на Линда. Любопитното в току-що започналата история на Линда е, че екипът на д-р Ковачева при раждането й в "Тина Киркова" бил избран от майка й по интернет. "Аз не съм привърженик на този род сделки по интернет - говори Попандов, - защото съм от поколението, което държеше важните неща да се уговарят очи в очи. Оставам си при старата техника и старите навици!"

Дъщеря му Лиляна е завършила в Германия американистика, скандинавистика и икономика, но трудно си намира работа - като чуят какво е образованието й, босовете казвали, че мястото е за по-ниска позиция.

Големият актьор не може да сдържа вълнението си, като говори за бебето Линда: "Чакам с нетърпение момента, когато ще тръгвам на разходка с нея и ще бутам количката!"



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов