Избрани Новини

Борисов категорично зад нов мандат на Кметъла

Архив Варна

05-06-2011, 05:41

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Категорично подкрепям кандидатурата на Цонко Цонев за кмет,

заяви в събота в Каварна премиерът Бойко Борисов. Той беше в градчето, за да открие нов главен колектор и прилежаща канализационна мрежа в ромския кв. Хаджи Димитър, пише "24 часа".

“Напоследък хората се объркват, като дойдат в този квартал. Мислят, че това е центърът на града и се налага да ги връщаме обратно”, призна Цонев.

“Браво на кмета за това, което прави. Виждате, когато има работещ кмет, с общи усилия нещата се случват. Ние обичаме да правим законни неща, така че му връчваме разрешението за ползване”, отсече Борисов.

Той добави, че община Каварна е осигурила 1,5 млн. лв. за колектора, а финансирането от Европейския съюз и от държавата е близо 9 млн.

Положени са 1471 метра водопроводи и 3644 метра канализационна мрежа, 22 100 кв. метра асфалт и 10 455 кв. метра тротоарни настилки на пет улици.

Премиерът обаче отказа да коментира кандидатурата на бившия еврокомисар Меглена Кунева за президент.

“Този проект подобрява условията за живот на над 2500 човека и е блестящ пример за интеграция на ромите”, каза министърът на околната среда и водите Нона Караджова. Тя обеща помощ по оперативна програма "Околна среда" и за друг проект, който е за надграждане на пречиствателната станция в Каварна, за да отговори на екоизискванията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов