Избрани Новини

Костадин Паскалев приключва с политическата кариера

Новините

14-07-2011, 11:55

Снимка:

novini.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Смятам, че тези 4 години, в които съм работил в Благоевград, са най-ползотворните за мен в много отношения, каза социалистът, като посочи направеното от него.

Кметът на Благоевград и бивш соцдепутат Костадин Паскалев няма да се кандидатира за кмет или за президент и приключва с политическата си кариера, обяви самият той пред БНТ и припомни, че няколко пъти е казвал, че няма да се кандидатира за президент, поради което не е подписал декларация за съгласие.

Той смята, че диалогът в партията е закъснял и, че е абсурдно да има 30-34 кандидати за президент. Ръководството на партията е трябвало да проведе разговор с вероятните кандидати, но с никой не е провеждан такъв разговор, уточни Паскалев. От друга страна е абсурдно да няма кандидати в една политическа партия.

Профилът на кандидата за президент трябва да включва комуникативност и балансираност, а сега се търси противопоставяне, вместо нещо, което обединява нацията. Всеки, който се опитва чрез противопоставяне да спечели, прави грешка, каза социалистът.

В момента управляващата партия няма идея кой ще бъде нейният кандидат. Има различни изказвания на Борисов, има политически лидери, които изглеждат много абсурдни кандидати като Волен Сидеров. Надявам се, че БСП ще намери този кандидат, който ще обедини нацията, заяви кметът. Но той не смята, че ще има тежко противопоставяне при избора на кандидат на БСП. Важна е диалогичността, отбеляза Паскалев.

Според него основният проблем е липсата на политика във всеки един политически субект. В последните години ние непрекъснато облъчваме хората с омраза. И се превърнахме в нация от мрънкачи.

Трябва да се работи градивно. „Лично аз не виждам плюсове в ГЕРБ”, каза кметът и уточни, че там се водели башибозушки битки. Едното от нещата, за които съм критикувал Станишев, беше, че не каза ползите от управлението на Тройната коалиция – стабилност, реализацията на редица политики за гарантиране на живота и здравето на хората в неравностойно положение и други политики, същевременно не са казани и недостатъците, изброи Паскалев.





Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов