Избрани Новини

Осъдиха хулигани, нападнали жп-служители и кмет

Мисия Варна

28-07-2011, 16:26

Снимка:

Архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Събралите се на мястото на инцидента хора успели да изкарат хулиганите от дежурната стая, но и навън Петров и Асанов продължили да се държат агресивно, отправяли обиди, ругатни и цинизми по адрес на всички присъстващи.

Варненският районен съд наложи ефективно и условно наказание на двама мъже за хулиганство.

След одобрено споразумение, съдът осъди 43-годишния В. Петров на 1 година и 3 месеца лишаване от свобода, което да бъде търпяно в затвор при строг режим.

Другият подсъдим – 30-годишният М. Асанов получи 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и наказание обществено порицание, изпълнено от кметството по местоживеене, съобщиха от пресцентъра на съда.

Самите хулигански действия са извършени от двамата мъже на 11 септември миналата година в района на ЖП-гара Синдел. Вечерта на тази дата, след като употребили алкохол и изпуснали последния влак за Варна, подсъдимите тръгнали да се движат покрай релсите, когато забелязали служител-стрелочник на гарата да включва нощното осветление. Те му поискали цигари, но когато разбрали в отговор, че служителят няма такива, започнали да го обиждат и посегнали да го ударят.

Стрелочникът побягнал, насочвайки се към административната сграда на гарата, а подсъдимите го замеряли с камъни, взети от жп-трасето.

Потърпевшият служител стигнал до дежурната стая на гарата и залостил вътрешната страна на вратата с рамо, тъй като не се заключвала.

Разбирайки за ситуацията, намиращият се също в стаята ръководител-движение веднага потърсил по телефона помощ от други гарови работници, но междувременно двамата подсъдими успели да изместят врата и да нахлуят в стаята, където също продължили да хвърлят камъни и да се опитват да нанасят удари на служителите.

Събралите се на мястото на инцидента хора успели да изкарат хулиганите от дежурната стая, но и навън Петров и Асанов продължили да се държат агресивно, отправяли обиди, ругатни и цинизми по адрес на всички присъстващи.

На място пристигнал кмета на селото, спрямо когото мъжете също демонстрирали неуважение и отправяли закани за уволнение и саморазправа.

43-годишният Петров е многократно осъждан, той е извършил хулиганските действия при опасен рецидив. 30-годишният Асанов е с чисто съдебно минало до момента. Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов