Избрани Новини

Изложба на деца с дислекция в Младежки дом

Мисия Варна

15-10-2011, 13:25

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Изложбата има за цел да поощри децата в техните изяви, да им вдъхне самочувствие и увереност в собствените сили.

"Асоциация на родители на деца с дислексия – Достъпен свят” организира изложба от фотографии и рисунки в Младежки дом.

Изложбата е част от проекта „Лятна работилница Морски капчици”, създаден от асоциацията за децата с дислексия в град Варна.

В лятната ни работилница  участваха 24 деца със специални образователни потребности (СОП) организирани в групи по възраст.

Работилницата по изобразително и приложно изкуство развива творческото мислене и въображение на децата. Чрез рисунките те изразяват емоциите си и се отърсват от стреса. Под ръководството на педагог децата научават различни техники и най-важното се забавляват.

Фотографията като форма на арт-терапия е средство децата да изразяват себе си, чувствата и желанията си. Чрез фотографиите си те ни показват как изглежда света през техните очи и развиват своите умения за общуване. Напътства ги специалист арт-терапевт.

Изложбата е финал на проекта. На нея ще се представят най-добрите творби. Тази финална изява има за цел да поощри децата в техните изяви, да им вдъхне самочувствие и увереност в собствените сили.

Този проект е част от кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г. и се подкрепя от Програмата за творчески проекти на Община Варна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов