Избрани Новини

Младежи със специфични увреждания ще държат изпит по джудо

Архив Пловдив

09-11-2011, 13:18

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Това ще се случи на 10 ноември, от 14 часа, пред учителя си в бойното изкуство сенсей Петър Петрушев

За първи път в България, младежи с физически увреждания и психически разстройства ще положат изпит по джу-до. Това ще се случи на 10 ноември, от 14 часа, пред учителя си в бойното изкуство сенсей Петър Петрушев.

На събитието в залата на Комплекс за социални услуги „Св. Георги“ в Пловдив се очаква да присъства ген. секретар на Федерацията по таекуон-до Костадин Димитров и директорът на социалния комплекс Апостол Делев. Изпитът се провежда след 8 месечно обучение по джу-до на младежите.

Инициативата е на сенсей Петър Петрушев, който пренсая за първи път у нас опита на негови италиански колеги за работа с хора в неравностойно положение. В начинанието му безрезервно го подкрепя директорът на Комлекс „Св. Георги“ - амбицията на двамата е трениривките да продължат и да обхванат още по-широк кръг от хора със специфични потребности. През лятото сенсей Петър Петрушев домакинства гостуването в Пловдив на айки- до майсторът шихан Гензан Такемура, 10 дан, и съпругата му Марико, 7 дан. След тренировки с клубовете по айки-до „ЩИТ“ на сенсей Петър Петрушев в Пловдив и в Стара Загора и демонстрацията под тепетата, в Цар Симеоновата градина в Пловдив тримата засадиха японска вишна в знак на приятелство и успешно развитие на отношенията между Окаяма и Пловдив.

Колеги, повече за това как се отразява обучението по бойни изкуства върху младежи със специфични потребности може да научите на кратък брифинг или в индивидуални интервюта със сенсей Петър Петрушев и директора на Комплекс „Св. Георги“ Апостол Делев на 10 ноември от 13, 30 часа. Веднага след брифинга, от 14 часа, започва и изпитът, кадри от който може да направите свободно. Комплекс „Св. Георги“ и залата, където ще се радвам да ви посрещна, се намира срещу бензиностанция „Хаджията Груев“ (Район Източен) от страната и в непосредствена близост до Белодробната болница.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов