Избрани Новини

Уличният "Биг брадър" продължава да работи на вересия

Мисия Варна

01-02-2012, 15:44

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

РОСИЦА КОЛЕВА

Всичко от Автора

Шофьорите да не бързат да се радват, защото въпреки заплахите на общината, че ще спре камерите, ако МВР не започне да плаща, те все още работят

Системата за видеонаблюдение във Варна все още работи, въпреки заплахите на общината към МВР,

че ще я спре ако  силовото ведомство не започне да плаща.  Това стана ясно на четвъртото заседанието на Общинския съвет. Съветникът от „Нашият град“ Владимир Тонев, който е в Общото събрание на „Варна Ефкон" ООД - съвместно дружество между община Варна и българското представителство на австрийската компания "Ефкон АГ" съобщи, че до МВР и по-точно до Цветан Цветанов вече било изпратено писмо с искане за среща, за да стане ясно кой ще плаща масрафа за уличния „Биг брадър“.

В писмото е бил поставен срок до 31 януари, в противен случай общинарите са заплашили, че спират системата. Вчера този срок изтече.

Запитан дали камерите днес работят, шефът на варненската полиция комисар Митко Димитров отговори "Не съм проверявал" и посъветва информация да се търси от общината. "Те са собствениците", каза той.

Всъщност системата за видеонаблюдение все още работи, уточни в крайна сметка Владимир Тонев.  „Ще видим какво ще правим“, беше краткият му коментар за ВарнаУтре.бг. Преди това той отчете, че системата за видеонаблюдение е много полезна, но някой трябва да плаща за нея.

Камерите се използват единствено за нуждите от Областната дирекция на полицията във Варна, но ведомството не участва нито във финансирането нито в поддръжката на системата. До момента „Ефкон –Варна“ дължи 2,4 млн. лв. на австрийската компания „Ефкон“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов