Избрани Новини

Имало карма в трагедията

Архив Пловдив

07-02-2012, 16:07

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

През август 2007 г. след интензивни валежи и скъсана язовирна стена Цар Калоян и съседното село Езерче бяха залети от висока вълна, която отне живота на осем души

“Може би има някаква карма - ние бяхме попарени на 6 август, а сега в харманлийско бедствието стана на 6 февруари”, предположи Ахмед Ахмедов - кметът  на пострадалата от наводнение през лятото на 2007 година разградска община.

Според него драмата идва от ттрагедията през лятото, а в харманлийско - зимата. “Сега освен, че покъщината им е заминала, има жертви, а и е студено, което допълнително се утежнява обстановката", коментира Ахмедов.

През август 2007 г. след интензивни валежи и скъсана язовирна стена Цар Калоян и съседното село Езерче бяха залети от висока вълна, която отне живота на осем души. За пострадалите в село Бидер общината в Цар Калоян започва акция за събиране на топли дрехи, одеала и други помощи. Вчера от там преведоха 1 000 лева от бюджета си.

 "Тепърва още имаме да изграждаме защитни системи, за които са нужни много средства. Не е по силите на една община да се справи дори с пукнатина в една язовирна стена - нужна е превенция, защото един инвестиран лев в превенция се връща петкратно", категоричен беше Ахмед Ахмедов.

Ахмедов обясни, че има готов проект за реконструкцията на единия от язовирите, но възстановяването му би струвало над 2 млн. лева, а целият бюджет на общината за тази година е 1 700 000 лева. Кметът коментира още, че водните съоръжения са нужни заради сушата и нуждата за напояване в този земеделски район.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов