Избрани Новини

100 деца се спускат в гигантския слалом в парк "Родопи"

Архив Пловдив

09-02-2012, 15:15

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

На парк "Родопи" има 3 метра сняг и перфектни условия за ски.

"Утре ще имаме неверотната възможност да наблудаваме как 100 скиора на възраст от 6 до 10 години показват завидни умения при дисциплината гигантски слалом и ще се борят за купата на Еко хотел "Здравец", съобщи за Plovdivutre.bg ръководителят на екстремната надпревара Лазар Моллов. Стартът на състезанието ще бъде даден точно в 10 часа от областния управител на Пловдив Здравко Димитров, а мястото на провеждане - пистата на едноименния хотел. Желание да участват са изявили всички ски клубове у нас - от София,  Чепеларе, Банско, Боровец, Пампорово.

"Наградният фонд е много добър - медали, купи, предметни нагарди като ски, обувки, каски, а за всяко дете домакинът е осигурил и шоколади", уточни Моллов, който не скри вълнението си и каза, че очаква утре да се заформи един зрелищен ан умения и хубав спортен празник.

По думите на ръководителя на надпреварата на парк "Родопи" има 3 метра сняг и перфектни условия за ски.

Организатор на турнира е пловдивският ски клуб „Тракия – САГ”. Състезанието е кръг от националната купа по ски алпийски дисциплини за деца до 10 години от календара на Българската федерация.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов