Избрани Новини

Пловдивски разказвачи излизат на словесен дуел

Архив Пловдив

30-04-2012, 16:52

Снимка:

Plovdivutre.bg - архив

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Стефан Бонев и Начо Христосков кръстосват шпаги в името на словото

По един не особено традиционен начин са решили да представят последните си книги пловдивските писатели Стефан Бонев и Начо Христосков. Всеки един от двамата ще говори за творчеството на другия, и ще чете откъси от негови разкази този петък от 18 ч. в Дома на учителя в Пловдив.

Бонев е приготвил книгите си “Изпит по летене” и “Пред прага на храма”, която излезе от печат преди малко повече от месец. Начо Христосков, който е бил последния директор на легендарното държавно издателство “Хр. Г. Данов”, ще се представи със сборника си “От пролуката до гроба”.

“С Начо сме доста различни, не само като световъзприятие, а и като използвани изразни средства, обединява ни само това, че и двамата пишем разкази”, твърди Бонев. Писателите разчитат на това, различният поглед на другия творец от същия жанр да им разкрие необичайни страни от техните произведения, които досега са стояли скрити в сянка.

“Но като се има предвид, че двамата са на диаметрално различни позиции за начина, по който трябва да се пише, е твърде вероятно да се стигне и до словесен дуел”, казват запознати с техните произведения.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов