Избрани Новини

Бомбен ад край Владивосток (ВИДЕО)

Архив София

18-05-2012, 18:17

Снимка:

http://themoscownews.com

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Пожар обгърна 489 вагона със снаряди, евакуираха четири околни села

Голям пожар избухна в склад за боеприпаси на руската армия в Руското Приморие, последван от взривове на снаряди.

Трима военнослужещи пострадаха, а около 2000 души от околността бяха евакуирани.

Взривовете на боеприпасите във военния склад в Приморие продължаваха и днес следобед, което не позволяваше на пожарникарите да започнат гасенето на огнената стихия. Към мястото на инцидента са излетели три вертолета и един самолет на министерството на извънредните ситуации от Хабаровск, за да участват в потушаването на пожара. Заради сериозния инцидент бе спрян железопътният трафик по транссибирската линия за руския Далечен изток.

Пожарът започна в склад на 280 км североизточно от Владивосток, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на информация от министерството на извънредните ситуации. пише АСН.

В депото има 489 вагона с артилерийски снаряди, се казва в съобщението. Те са със 100-милиметров калибър. Веднага след инцидента бяха евакуирани жителите на намиращите се в околностите на горящия склад села Духовское и Сунгач, в които живеят около 700 души. По-късно бе предприета и евакуация на още две села - Новорусановка и Зеленодолское, с общо около 1100 души.

В готовност за помощ са два влака и четири въздушни транспортни средства към министерството на извънредните ситуации на Русия, базирани в Хабаровск. Пожарите и други инциденти са често явление в складовете на руската армия. Там са струпани хиляди тонове боеприпаси, съхранявани понякога в примитивни условия, напомня АФП. В началото на май шестима войници бяха убити при взрив на боеприпаси в област Нижни-Новгород, на 440 км източно от Москва.

Междувременно Следственият комитет на Руската федерация възбуди дело заради пожара. Следствието ще започне след потушаването на пожара и разминирането на склада.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов