Избрани Новини

Японци изобретиха каучук за гуми от глухарчета

Архив Бургас

18-05-2012, 18:00

Снимка:

blog.choku-geri.net

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Материалът се добива чрез особена обработка на корените и стеблата на растенията. Компанията обяви, че през 2014 г. ще започне експерименталното производство на автомобилни гуми, с използване на каучук от тъй наречените руски глухарчета.

Японската фирма "Бриджстоун" е разработила иновативна технология за получаване на каучук за автомобилни гуми от глухарчета,

съобщава бТВ. Материалът се добива чрез особена обработка на корените и стеблата на тези растения. Компанията обяви, че през 2014 г. ще започне експерименталното производство на автомобилни гуми, с използване на каучук от тъй наречените руски глухарчета.

В американския щат Орегон ще бъде осъществено промишлено отглеждане на тези растения, с които ще бъдат засадени значителни площи.

В състава на най-добрите съвременни автомобилни гуми 60% се падат на естествения каучук. Той се получава след преработката на сока на тропическото дърво хевея, което расте в Южна Америка и Югоизточна Азия. Себестойността на каучука, получен от глухарчета, ще бъде значително по-ниска от този, добиван по традиционния начин.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов