Избрани Новини

Руснак спря Мико на два пъти в Карлсберг Къп

Архив Пловдив

25-05-2012, 13:04

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Пловдивският тенисист отпадна на сингъл и на двойки без да спечели точка за световната ранглиста

Пловдивската надежда в мъжкия тенис Димитър Кузманов – Мико имаше невероятния малшанс да бъде победен два пъти от един и същи състезател по време на турнира Карлсберг Къп в София с награден фонд 10 000 долара.

В черна котка за аса на Локомотив (Пд) се превърна руснакът Михаил Василев. Той бе поставен под №7 в основната схема на сингъл и отстрани нашето момче със 7:6(8), 6:4. Мико водеше с 4:1 и с 5:2 в първия сет, но допусна изравняване. На всичко отгоре в тайбрека пловдивчанинът имаше сетбол при свой сервис и резултат 8:7, но направи шокиращите две поредни двойни грешки.

Във втория сет Василиев поведе с 5:2, а националът ни за Купа "Дейвис" се върна в мача с два поредни гейма, но това не беше достатъчно за пълен обрат.

В турнира на двойки пък Мико игра заедно с Валентин Димов. Двамата срещнаха също в първия кръг Василев и черногореца Горан Тошич. Гостите са №1 в основната схема и логично спечелиха с 6:2, 7:5.

По този начин Кузманов си тръгна от турнира без да прибави поне една точка към своя актив за световната ранглиста на АТР.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов