Избрани Новини

Титюков награди шампионите по аеробика

Архив Пловдив

06-06-2012, 12:40

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов получиха от общината книга „1000 причини да се гордеем, че сме българи”

Шампионите от световното първенство по спортна аеробика Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов бяха наградени днес в Община Пловдив. Това направи зам.-кметът Георги Титюков в заседателната зала пред журналисти.

Титюков връчи на състезателите от клуб Аеробика-АМД книга „1000 причини да се гордеем, че сме българи”. Както ПловдивУтре вече написа, Ана-Мария Стоилова спечели световната титла в индивидуалния турнир за девойки (15-17 години), а освен това заедно с Антонио Папазов победиха при смесените двойки в същата възрастова група.

На пресконференцията в общината присъстваха още президентът на пловдивския клуб Димитрина Къндева и шефът на комисията по спорта Атанас Узунов.

„Щастлив съм, защото с Аеробика-АМД наложихме един работещ модел, от който всички останали клубове в града могат да се учат. Като гледах световното първенство в зала „Арена Армеец” забелязах, че състезателите играят на същата настилка, каквато общината закупи и монтира в зала „Дунав” още миналата година. Може би това също помогна на нашите деца да се представят отбично на световното”, заяви зам-кметът Георги Титюков.

Ана-Мария и Антонио благодариха на своите треньори, както и на учителите си, които са влезли в положение за наложителните отсъствия по време на цялата подготовка за шампионата на планетата.

В същото време Атанас Узунов зададе интересен въпрос към Папазов, от който си пролича, че въобще не е подготвен на тема аеробика.

„Искам да разбера как един на вид женски спорт те привлече и започна да се състезаваш”, попита Узунов.

„Първо, този спорт не е женски. В световен мащаб спортистите, които се занимават с аеробика, повечето са мъже, а жените са доста по-малко. Освен това нашият спорт е доста по-силов от спортната гимнастика. Аз тренирах 6 години гимнастика, но ми беше интересно да видя какво представлява аеробиката и така до сега”, отговори Антонио Папазов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов