Избрани Новини

Продават кексче от ядливо злато за 1 000 $

Архив Бургас

08-07-2012, 11:40

Снимка:

Bloomsbury

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Кулинарният шедьовър е създаден от най-качествения шоколад в света, който идва то Уганда, заедно с 23 листа от ядливо злато.

Кулинари създадоха най-скъпото кексче в света. То струва рекордните 1007 долара или 645 паунда. Сладкото изкушение носи името The Golden Phoenix или Златният феникс.

Кулинарният шедьовър е създаден от най-качествения шоколад в света, който идва то Уганда, заедно с 23 листа от ядливо злато, които отговарят за кралския му дизайн. Направата му е в чест на отварянето на луксозното заведение Bloomsbury, намиращо се в Dubai Mall, пише jenite.bg

Освен тези две ценни съставки, "Фениксът" съдържа точното количество органично брашно и масло, внос от Англия, както и истинска ванилия, също от Източна Африка. 

Златният десерт се сервира в позлатена чинийка от 24-каратово злато и златна лъжичка, в компанията на сочни червени ягоди. Като най-скъпото кексче в света, сервирането му също трябва да бъде специално. За целта се поръчва 48 часа предварително, за да бъде поднесено както трябва.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов