Избрани Новини

Капитанът на "Свети Николай" бил наясно, че пренася дрога

Архив Бургас

17-08-2012, 11:07

Снимка:

В. "ДИАРИО ДЕ КАДИС"

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Oсвен българите и испанците в схемата са замесени и колумбийци, каза вътрешният министър.

Капитанът на задържаният с близо 3 т. кокаин български кораб е знаел за наркотиците. Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов в ефира на БТВ, предаде novinite.bg.  Той допълни, че в много от случаите екипажът знае какъв товар има на кораба и какво се трафикира.

От интервюто с вътрешния министър стана ясно още, че тримата задържани в България са основните, които са набирали екипажа и те са съпричастните към случващото се на кораба.

Единият от задържаните – Христо вече е освободен. Бизнесменът Дойчев от Бургас е с 24- часова мярка, а Руслан, който е набирал екипажа, ще остане в ареста 72 часа.

“В случая в Испания е доста рано, за да говорим за невинност и виновност. В дните, които предстои да се водят разпитите и доказателствата, които се събират от всички власти, участвали в разследването, мисля, че ще има повече яснота. Всичко зависи и от самия екипаж как съдейства на разследването“, заяви още Цветанов.

По думите му освен българите и испанците в схемата са замесени и колумбийци.

Корабът бе задържан на около 80 км от брега на южния испански град Кадис. Както БургасУтре вече писа той се менажира от фирмата “Сийборн“, с управител Дойчин Дойчев.

Негова фирма менажираше и потъналия в Азовско море кораб “Ванеса“. От инцидента тогава като по чудо оцеля само пом.капитан Николай Димитров от Бургас.

Според вицепремиера потъването на „Ванеса” било точно с "предположението за огромни количества кокаин". "За втория случай на кораба „Елена” пък беше за контрандни цигари, които се прекарваха", добави той. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов