Избрани Новини

Мото рок фест „Мадарски конник” ще се състои в края на седмицата

Архив София

29-08-2012, 20:17

Снимка:

ИА Фокус

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Съборът ще премине под мотото „Да кажем „НЕ” на безразсъдното шофиране!”.

Мото рок фест „Мадарски конник” ще се състои от 31 август до 2 септември, съобщиха на пресконференция Герман Бучуков и Мартин Владимиров – председател и член на Моторен клуб „MC THE DEVILS” – основен организатор, предаде репортер на Радио „Фокус”-Шумен.

Съборът ще премине под мотото „Да кажем „НЕ” на безразсъдното шофиране!”. Той ще се проведе на спортната площадка зад кметството на с. Мадара, на която ще бъде изграден палатков лагер за очакваните около 300 мотористи от Варна, Русе, Търговище, Разград, Попово, Велико Търново, предстои да потвърдят присъствието си и рокери от София, Пловдив, Плевен, Перник.
Откриването ще стане в петък от 18.00 ч. с концерт на групите „Nasty Kids”, „Lost Sensation” и „Кухненски нож”. Основата част от мото феста ще премине в събота. От 10.00 ч. събитието ще бъде осветено от свещеник, а от 11.00 ч. ще се проведе беседа с представители на КАТ, ще се прожектират и видеофилми с тематика по безопасност на движението. От 14.00 до 16.00 ч. ще се проведе обиколка Мадара-Шумен-Мадара. Водени от пилотна полицейска кола мотоциклетите ще минат от с. Мадара по Главен път E 70 до Шумен, където маршрутът е бул. „Симеон Велики”-ул. „Георги Раковски” – Шуменска крепост, където ще има половин час почивка -Паметник „Създатели на българската държава” - ул. „Охрид” -ул. „Съединение” - ул. „Добри Войников” - бул. „Славянски” - пл. „България” - бул. „Плиска” - бул. „Симеон Велики” и отново по Главен път E 70 до с. Мадара. От 16.00 ч. ще започнат състезанията по бавно каране и бутане на варели с мотоциклет, „Красавицата и звяра” – за най-красив и най-грозен мотоциклет, и канадска борба. Вечерта ще завърши с рок концерт от 18.00 до 24.00 ч. Подгряващи групи ще са „СприМа” и „Stream”, а от 22.00 ч. ще започне концертът на Васко Кръпката с „Подуене блус бенд”. Мото рок фест „Мадарски конник” ще бъде закрит в неделя, когато ще бъде почистен лагерът.
За последно подобен фестивал е организиран в Шумен през 2005 година. След това поради липса на средства инициативата е прекъсната. Организаторите се надяват мото рок фестивалът край Шумен да стане традиционен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов