Избрани Новини

Мицански: Бием Армения с пълен стадион

Архив София

08-09-2012, 14:36

Автор:

Адриана Димитрова, Sportline.bg

Всичко от Автора

Италия не е суперсила, само Меси и Роналдо са непобедими, смята нападателят

Златната резрва на българския национален отбор Илиян Мицански отново записа добър мач с "трикольорите". Нападателят на Кайзерслаутерн влезе като резерва и срещу Италия и асистира за изравнитения гол, дело на Георги Миланов. Разговаряхме с него след края на двубоя, завършил 2:2.

Илияне, честито за този резултат. Не вкара гол този път, но сякаш твоето влизане раздвижи играта.

- Това е моята работа, като влизам да се представям на ниво. И не само аз, мисля, че всички момчета показахме добра игра днес и заслужено стигнахме до хикса, даже можехме да победим без проблеми.

От трибуните изглеждаше, че не играете с финалиста на Евро 2012, а с отбор, който можехте да победите без проблем.

- Италия е един добър отбор, но хората, които не са играли футбол, и не са се изправяли срещу по-големи футболисти, предполагат, че "адзурите" са доста добри. Според мен във футбола има само двама големи играчи - Меси и Роналдо. Другите са с равни качества, само трябва човек да тренира и да се представя на ниво.

А какво не ни дсотигна за победата тази вечер?

- Не ни достигнаха малко повече качества в завършващата фаза.

А самочувствие?

- Мисля, че при резултат 1:0 и при 2:2 показахме самочувствие. През целия мач мисля, че днес целият тим показа, че може да играе срещу големи отбори и само подкрепата на публиката ще ни помогне срещу по-слабите отбори. Да ги бием, без да срещнем трудности.

Започнахте ли да мислите за Армения вече?

- Време е да мислим за този съперник. От утре почваме да се готвим за тях. И очакваме труден двубой, предполагам, че стадионът пак няма да се напълни и това може би ще е проблем. Ако "Васил Левски" е пълен, няма да имаме проблем да победим арменците.

Лично за теб, в клубната ти кариера какво се случва? Не успя да осъществиш трансфер от Кайзерслаутерн.

- В момента клубната ми кариера е в лек застой. Не ми се получиха нещата в Кайзерслаутерн, но се надявам всичко да се промени там. Тук играя на едно добро ниво и се надявам хората в клуба най-после да си отворят очите и да започна да играя.

Имаше ли някакво обещание, че ще играеш по-редовно през този полусезон? Доколкото знам, клубът ти продава четвъртия си нападател.

- Това мен не ме бърка, аз имах обещание, че ще съм първи нападател и нещата не се получиха. Доста пъти ме излъгаха, не ме пуснаха да играя в Кьолн преди 2 седмици, преди да затвори трансферният прозорец. Надявам се нещата да се променят, но дали ще е така, не знам, аз много не им вярвам вече на тях. Ако няма промяна, чакам зимата и тогава сменям отбора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов