Избрани Новини

Мария Габриел: Искаме добри условия за жените на работното място

Архив София

12-09-2012, 13:57

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Доклад относно условията на труд на жените в сектора на услугите гласуваха евродепутатите на пленарното заседание във вторник, 11 септември.

Доклад относно условията на труд на жените в сектора на услугите гласуваха евродепутатите на пленарното заседание във вторник, 11 септември.

Докладчикът Гарсия Перез подчертава, че в сектора на услугите съществува силна хоризонтална сегрегация или разделение на труда по пол - близо половината от заетите жени са съсредоточени в 10 от 130-те професии по Международната стандартна класификация на професиите.
Българският евродепутат Мария Габриел ГЕРБ/ЕНП, координатор на ЕНП в Комисията по правата на жените и равенство на половете, подкрепи доклада и в обяснение на вот настоя на необходимостта да се гарантира, че работните места в сектора на услугите предлагат най-добрите условия на труд за жените, за да могат те да бъдат напълно интегрирани в икономиката.
”Оценявам работата на колегите ми  в Комисията по права на жените и равенството на половете и смятам този доклад за стъпка напред. Докладът има за цел да се справи със стереотипите, дискриминацията и насилието - въпроси, пред които са изправени жените на пазара на заетостта и по-специално в сектора на услугите”, изтъкна Мария Габриел.
Тя приветства гласувания доклад не само защото цели да се преодолеят съответните пречки, но най-вече защото съдържа конкретни политически решения, като програми за социално популяризиране, политики за равно заплащане и за насърчаване на равното представителство на мъжете и жените на ръководни позиции.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов