Избрани Новини

Заради забрадка жена напусна изборите в Белгия

Архив София

17-09-2012, 09:54

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Билге бе кандидат от Белгийската социалистическа партия.

Белгийката от турски произход Фатмагюл Билге се оттегли от изборите за общински съветници в град Ааласт поради натиска да махне забрадката си от главата.

Билге бе кандидат от Белгийската социалистическа партия.

На всички билбордове тя излизаше със забрадка, но през последните седмици в медиите се вдигна огромен шум около нейния външен вид. Билге е преподавателка по ислямска религия, биология и информатика.

"В началото приеха да се кандидатирам със забрадка. След това ми казаха, че ще трябва да я махам по време на общинските заседания, ако спечеля изборите. Те искаха от мен гаранции, че това ще стане", разказва Фатмагюл Билге и пояснява, че след това натискът се е увеличил. "По време на заснемането ми за партийните материали един от предизборния щаб поиска да махна забрадката. Аз се обадих на лидера на партията и казах, че няма да я махам, нито преди, нито след изборите. Тогава той каза, че по този въпрос е имало дискусия и са приели тя да бъде със забрадка....Но сигурно са се уплашили от публикациите в медиите", каза още Фатмагюл Билге. Тя поясни, че определени лидери от партията са я натискали да се откаже от кандидатурата си, а след като се е оттеглила някой от тях дори са я нарекли екстремистка.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов