Избрани Новини

Баба Божия линее след присъда за марихуана

Архив Бургас

23-09-2012, 10:29

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Преди месец съдът на първа инстация я осъжда на 2.5 години лишаване на свобода за притежание на 90 грама марихуана.

Баба Божия Бикова е на 79 години и живее в петричкото село Самуилово, пише в. "Труд".

Преди месец съдът на първа инстация я осъжда на 2.5 години лишаване на свобода за притежание на 90 грама марихуана.

Старицата и днес се чуди как между листата с фасул се ражда индийски коноп. "Садих фасул, а синът ми до мен царевица. След няколко дни влязох в болница. Като излязох отидох да го прекопая и видех, че някой е засял друго между лехите. Унищожихме го уж, но някой подхвърлил в колибата със сеното марихуана.

"Станах за срам", вайка се старицата днес. Следователят ме попита : "На кого е фасула?", аз си признах, след това арест, а миналият месец ме осъдиха. Нямам пари за адвокат, казах само на съдията: "По-добре ме разстреляйте, отколкото да ме пращате в затвора.

"Заради разправиите с марихуаната бабата вече е кожа и кости. "От 100 кг станах 20 килограмов човек", плаче тя и признава, че в селото преди време хората отглеждали дрога. "Гледа се тук, хората кандисаха, много затвориха", уточнява тя.

"Никога не съм откраднала и цигара обикновена не съм слагала в устата си, признава баба Божия. С носталгия си спомня за Тодор Живковото време в което отглеждала 8 дка тютюн и семейството й не знаело що е глад. "Който иска нека си сади, аз искам да си остана бедна. Марихуаната е само за богаташите. Тези, които я садят си личат по лъскавите автомобили", разказва старицата.

Нов метод за отглеждане на канабис внедрили в Петричко. Земеделци засаждали марихуаната в тенекии и ги окачвали по клоните на дърветата. Баба Божия не иска да забогатява по нечестен начин и се надява на чудо: на втора инстанция да получи условна присъда и да отърве затвора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов