Избрани Новини

Камион разля бидони с лепило на Сточна гара! (снимки) (+)

Архив Пловдив

26-09-2012, 11:16

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Диана Бикова

Всичко от Автора

“Чистота” изсипа ½ кубик пясък върху лепкавата смес

Камион разля бидони с лепило на кръстовището на бул. “Христо Ботев” и ул. “Авксентий Велешки” малко след 9 часа тази сутрин. Движението в района на Сточна гара бе затруднено за около час, докато се измие лепкавата смес от асфалта.

Водачът на камиона е ударил рязко спирачките на светофара заради спрели пред него коли. Успял да избегне удар в другите автомобили, но натоварените бидони с лепило изпадали от каросерията и сместа се разляла по асфалта, разказаха за ПловдивУтре продавачи от близките магазини.

На местопроизшествието са извикани екипи на КАТ и на пожарната. Движението по северното платно между двата светофара е било пренасочено по южното. Това е причинило временно задръстване на придвижването на коли.

Лепилото е било на водна основа и е измито със силна струя под високо налягане на помпата, обясни говорителят на пловдивската пожарна инспектор Георги Кунев.

На мястото са извикани и екипи от общинско предприятие “Чистота”, за да премахнат остатъците от лепкавата смес. Върху асфалта е изсипан половин кубик пясък, а после 10 жени са го измели ръчно. Мястото ще бъде измито с вода довечера, каза директорът на фирмата Иван Стоянов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов