Избрани Новини

Десетокласник от Ловеч намушка с нож свой съученик

Архив София

26-09-2012, 18:31

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Междувременно Бойко Борисов е в града за проверка на полицаите.

В ловешко училище 16-годишно момче бе намушкано с нож от свой съученик, съобщи "Дневник".

Тази сутрин в Професионалната гимназия по механоелектротехника е възникнал скандал между двама десетокласници. Вследствие на това едното момче е проболо в областта на коремната кухина своя съученик. Пострадалият първоначално е откаран в многопрофилната болница в Ловеч, а после по спешност е транспортиран до Университетската болница в Плевен. Настанен е в неврологичното отделение.

Нападателят е задържан. Тепърва предстоят разследвания.

Междувременно днес премиерът Бойко Борисов посети града и обяви, че се очаква до пет дни да излязат резултатите от комплексната проверка на полицията. Проверката беше назначена, след като полицай застреля 25-годишно момиче.

Бабата на младата жена попита министър-председателя какви мерки ще вземе държавата в този случай. По думите на Борисов министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов го е уверил, че след като излезе комплексната проверка на цялата дирекция, ще се вземат съответните кадрови решения за наказания и уволнения.

"Затова, което е направил, убиецът ще лежи в затвора толкова, колкото му е отсъдено. Затова има съд, затова откриваме сгради. Трябва да получи тежка присъда, но това не можем да го кажем ние, трябва да го кажат в съдебната зала", каза Бойко Борисов. Той добави, че трябва да понесат тежка отговорност всички ръководители, и за това е говорил с министър Цветанов.

Бойко Борисов заедно с министъра на правосъдието Диана Ковачева и с председателя на Върховния административен съд Георги Колев откри в Ловеч реконструираната сграда на Административния съд.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов