Избрани Новини

Ексченге, съден за смъртта на Чората, преби дете

Архив София

02-10-2012, 11:31

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Причината за нападението е, че жертвата и 14-годишната дъщеря на ексченгето са харесвали едно и също момче

Георги Калинков-Калинката, който преди време беше полицай в Благоевград и бе съден за смъртта Ангел Димитров-Чората, е пребил жестоко 16-годишно момиче в градската градина.

Девойката е настанена в болница с пукната челюст. Причината за нападението е, че жертвата и 14-годишната дъщеря на ексченгето са харесвали едно и също момче, предаде "24 часа", цитирайки в. „Струма".

Десетокласничката Ванеса Викторова е в болница с пукната челюст, мозъчно сътресение и бъбречни увреждания. Калинков нападнал момичето в събота към 21 часа, когато в парка е имало доста хора.

Името на Георги Калинков-Калинката е забърквано в неедин скандал. Преди известно време той беше пребит от младежи пред дискотека в Благоевград. Мъжът бе съден и за убийството на Ангел Димитров-Чората.

През 2008 година Калинков и четирима негови колеги получиха общо 82 години затвор за умишлено убийство, а по-късно наказанието им беше значително намалено. През 2011 година съдът ги оправда. Припомняме, че основната загадка беше дали Чората е починал заради полицейско насилие, или в основата на смъртта му стоят наркотици и болно сърце.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов