Избрани Новини

Решетки за серийни обирджии, нападнали ченгета с отвертка

Архив Бургас

05-10-2012, 15:52

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Според данните от полицията Мокан е стар познайник на разследващите, осъждан е многократно за взломни кражби. Поредния си удар решил да направи на 8 септември по обед, когато заедно със съучастника си Кочо претарашили къща на улица “Успенска”. 

22 месеца зад решетките ще прекара 39-годишният Продан Стефанов по прякор Мокан, а наполовина по-ниска е присъдата за авера му - 36-годишният му Йордан Бояджиев-Кочо, които били спипани за серия кражби и нападение над полицаи с отвертка.

Според данните от полицията Мокан е стар познайник на разследващите, осъждан е многократно за взломни кражби. Поредния си удар решил да направи на 8 септември по обед, когато заедно със съучастника си Кочо претарашили къща на улица “Успенска”. Пристигналият незабавно патрул заварил нахалните крадци все още да шарят из къщата.

Кочо дори нападнал полицаите като посегнал с крак към лицето на единия от тях. Докато отбивал наглата атака полицаят забелязал, че взломаджията държи отвертка. Въпреки предупрежденията крадецът продължил агресивно да замахва с отвертката. Ченгетата се принудили да го гръмнат със стоп патрон в крака.

Вместо да се кротне обаче мъжът побягнал. Не след дълго сам потърсил помощ в бургаската МБАЛ и така бил задържан. 

Ченгетата разбрали, че тандемът е виновен за още две кражби – на ул. “Цар Шишман” и от детска градина, откъдето задигнали ел. инструменти за 10 бона.

След споразумение с Районна прокуратура и двамата били осъдени на по 11 месеца зад решетките. След изтичане на полицейския арест обаче те не били задържани за 72 часа, а били освободени.

Така дни по-късно Стефанов бил спипан отново да краде, този път с нов съучастник - 32-годишният Йордан Андреев, по прякор Китай.

Пишман крадецът отново се споразумял с прокуратурата и бил осъден на още 11 месеца затвор. Андреев пък е закопчан за 72 часа и срещу него тече разследване.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов