Избрани Новини

Жени с детски колички барикадират общината утре

Архив Бургас

21-10-2012, 14:28

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Близо 300 майки се очаква да излязат на бунт пред сградата на общината за детските надбавки

Близо 300 бургаски майки се очаква да излязат в 12.00 часа в понеделник пред сградата на общината за да изразят с мирен протест своите искания за по-достойна грижа на държавата към родителите на малки деца.

Протестът е национален ще се проведе в още 9 града на страната. Той стартира в социалната мрежа, където своето участие в протестите са заявили чрез включване в групата повече от 2000 жени.

Техните искания са насочени към повишаване на финансовата стойност на майчинството, покачване на детските надбавки и обвързване на обезщетението за отглеждане на дете до 2 години с минималната работна заплата, получаването на надбавки от всички деца, без обвързване с минимален доход на член от семейството, с облекчени кредитни условия за семейства с деца до 18 години.

Жените искат още подобрени условия в ясли и градини, както и промени в Кодекса на труда, даващи повече права на работещите майки с деца под 8 години.  

Целта на всички тези искания, които ще бъдат въведени в обща декларация е по-достойни условия за родителите, отглеждащи деца в България. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов