Избрани Новини

"Непознати улици" разкриват скритите бургаски поети

Мисия Бургас

24-10-2012, 10:20

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Мери от "Мери бойс бенд" ще чете стихове от децата

Ученици от бургаските училища влизат в арт идеята на Мария Мутафчиева от "Мери бойс бенд" за нетрадиционен конкурс за поезия.

"Наскоро издадох своите стихове с името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд – „Непознати улици“. Тогава учех в Математическата гимназия, свирех на пиано, пишех и помагах за младежко предаване. По-голямата част от стиховете, поместени в „Непознати улици“, са именно от ученическите ми години", раказва бургаската изпълнителка, която е основен двигател на конкурса.

Нейната идея е в конкурса да влязат ученическите стихове, той като това е най-силният и свободен период за развитие на таланта.

"Вярвам, че има много хора като мен, които и в 21-ви век създават поезия и споделят своите мисли с белия лист и със света! Затова се надявам гимназистите да споделят своите стихове", споделя още Мария.

В конкурса влизат ученици от VII до XII клас включително. В инициативата се включва и английската гимназия, а възможностите са за изпращане на три стихотворения, сред които да се посочи това, което представя автора му най-добре. 

Наградата за победителите ще бъде отпечатване на стиховете им във вестник "Фактор", награда от Мария Мутафчиева, а официалното четене на поизведенията ще се състои на 19 ноември в сградата на английската гимназия. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов