Избрани Новини

Службите следили 2 т кокаин на Брендо

Крими

07-11-2012, 10:44

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Очакват се още арести заради дрогата, заловена на българския кораб „Св. Николай”

Хората на Евелин Банев-Брендо са се готвили да пренесат почти 2 тона кокаин за Европа непосредствено преди да бъдат задържани.

Това съобщи вчера МВР шефът Цветан Цветанов, който се срещна с командващия карабинерите в Рим Леонардо Галители, пише в. "Монитор".

Разследването срещу кокаиновия крал и бандата му е било водеща тема в двустранните разговори. „Опитвали са се от островите на Индонезия да наберат екипажи, с които дрогата да бъде пренесена по вода”, разкри подробности вицепремиерът в Италия, където участва в Генералната асамблея на Интерпол. По думите му Брендо е емблематична фигура за правоохранителните структури по цял свят.

Цветанов разкри още, че се очакват в най-скоро време арести на още хора, замесени в трафика на трите тона кокаин, заловени на българския кораб „Св. Николай” край бреговете на Испания. Някои от задържаните вече 21 моряци започнали да помагат за разследването, уточни министърът след срещата си с испанския му колега Хорхе Фернандес Диас. Цветанов изрази пред него благодарностите си, че през септември у нас са били изпратени испанци, които да помогнат на българските си колеги в разследването по случая с Брендо.

След като Цветанов беше удостоен от Галители със сертификат за почетен член на Асоциацията на карабинерите, той констатира, че този случай е върнал доверието към българската правоохранителна система. „Това е признание не само за мен, но и за българските служители в системата на МВР”, коментира жеста министърът.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов