Избрани Новини

Комунистите са единствените, които водят до кризи

Политика

17-11-2012, 17:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

БСП пак недоволни, излизат на протест

Симеон Дянков захапа червения Станишев

Социалистите в България са единствените, които са водили страната до кризи.

Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков по повод обвиненията на  Сергей Станишев в словото му пред присъстващите на националния митинг-протест на БСП в София.

Според Дянков правителството на Станишев доведе кризата в България, въпреки че той самият е твърдял, че въобще няма да има криза.
Общо комунистите и социалистите са ни довели досега до шест такива финансови и икономически кризи. Три са по живково време в '80-те и '90-те години и след това – Луканов, Виденов, Станишев. А семейство Станишеви ни е донесло две такива катастрофи. Сега на сина, а преди това – баща му в началото на '80-те години, когато, заради лошата си тогавашна политика, са ни довели пак до катастрофа. Помните, в '80-те години как нямаше ток, нямаше храна и какво ли не – нямаше. Така че – Станишев, като говори за кризи, явно много добре ги разбира, коментира Симеон Дянков.
По думите му - социалистите в България досега са били единствените, които са ни водили до криза.

И не само в България. Ако видите страните в Европа, които сега са в криза, освен Станишевата криза в България, това са: Гърция, страната с най-дълбока криза в Европа. Кой доведе кризата – социалистите на Папандреу. В Испания – след два мандата на социалистите на Сапатеру – криза. Португалия. Кипър. Кой водеше тези страни? Унгария. Кой водеше тази страна? Ирландия – правителството, довело Ирландия до криза, също беше член на ПЕС. Словения, също в криза, където доскоро също управляваха социалисти. Всички страни, които в момента имат проблеми от Международния валутен фонд, Европейската комисия и т.н., без изключение, са били водени или от социалистически правителства, или от леви правителства, коментира Дянков пред "Фокус".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов