Избрани Новини

Кочани с извинителни бележки открити в раницата на мъртвия ученик

Най-доброто от печата

21-11-2012, 06:20

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тийнейджър скочи от блок в столичния квартал "Толстой"

15-годишното момче взело фаталното решение и скочило само от блока

Няколко кочана с извинителни бележки за часовете в училище са били намерени в раницата на деветокласника Кристиян, който полетя от висок етаж на блока си в столичния кв. "Толстой" в понеделник, научи “24 часа”.

15-годишното момче взело фаталното решение и е скочило само, категорични са разследващите.

По тялото на детето не са открити допълнителни травми или пък белези, които да водят криминалистите към версията за убийство. Това стана ясно, след като вчера бе извършена аутопсията на момчето.

По случая вече е образувано досъдебно производство за подпомагане или склоняване на момчето към самоубийство, съобщи говорителят на Софийската районна прокуратура Руси Алексиев. Делото е образувано срещу неизвестен извършител, както обикновено се прави, когато се разследват самоубийства.

Разпитани са много роднини и близки, назначени са експертизи, които да установят дали е имало наркотици или алкохол в кръвта на Кристиян.

Директорката на професионалната гимназия по прецизна техника и оптика “Михаил

Ломоносов” Валерия Додова, където учеше момчето, не разпусна вчера неговия 9 “ж” клас.

И учителите, и децата били разстроени. Учениците от 9 “ж” се скупчвали да плачат около директорката и учителите си. Не искаха обаче да разговарят с външни хора.

Бързаме, казаха ни да не говорим, споделиха лаконично някои съученици на Кристиян след последния час към 13 ч вчера.

Класната, която преподава по английски език, е на успокоителни, обясни директорката на техникума. Тя забранила и на учителите да говорят, защото “и бездруго се опитвала да ги успокоява във всяко междучасие”.

Полицията работи в училището от понеделник. Вчера униформени разпитвали съучениците на Кристиян. Директорката е респектирана от куража на майката на загиналото дете, с която разговаряла същата вечер. Попитах я дали е имал проблем с учител или съученик, каза директорката. Майката пък успяла да се овладее и да отговори, че синът й обичал много училището си и не се е оплаквал от нищо. Помолила директорката да дойде на погребението на детето й, когато стане ясно кога ще бъде.

Не мога да приема до 12,30 ч момчето да се смее, а в 13 вече да го няма. Какво толкова трябва да му се е случило на това дете, ридаеше вчера директорката. Тя не познава лично момчето. Инженер е и преподава специалните предмети чак в 12-и клас. В деня на трагедията обаче гледала записи от часовете на класа.

Пред блок 39 в “Толстой”, точно на мястото, където е паднал Кристиян, вчера имаше цветя и свещ. Деца от близкото 15-о училище шушукаха за смъртта на баткото. Съседи пък казаха, че според тях детето не е скочило само.

Психолози й подсказали, че за децата е по-добре да останат заедно и евентуално да потърсят помощ от учителите, вместо да се разотиват по домовете си .Въпреки че било ясно, че няма да могат да се съсредоточат върху конкретен предмет.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов