Избрани Новини

Порноактрисите са много по-щастливи

Пловдив Лайф

27-11-2012, 17:31

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Средният им трудов стаж бил 3 години и половина, като всички получили хонорар за участие и поне в един порнофилм

Порноактрисите се радват на по-високо самочувствие и повече харесват начина си на живот от останалите жени, установи американско проучване, цитирано от британския в. "Дейли мейл".

С новото изследване се опровергават предишните ни представи за дамите от порноиндустрията, за които се считаше, че са нещастни и имат лошо мнение за собствените си персони, тъй като евентуално са станали жертва на сексуално насилие още през детството си.

Според анализ, публикуван в изданието Journal of Sex Research, порнозвездите нямат повече психологически проблеми от останалите си посестрими.

Напротив, актрисите в бранша гледат по-позитивно на нещата, оказват се по-уверени в себе си и по правило харесват телата си, пише БТА.

"Психологическите характеристики на порноактрисите включват по-високо себеуважение, позитивно настроение, социална подкрепа, сексуална удовлетвореност и душевност, в сравнение с контролната група", пишат изследователите от университета Шипенсбърг в щата Пенсилвания.

Изследователите не констатирали повече случаи на сексуално насилие в детството при порнозвездите, отколкото при останалите "средностатистически" жени.

От проучването не ставало видно, че заетите в тази индустрия са по-нестабилни психически от служителките в други сектори.

В проучването участвали 177 порноактриси на възраст между 18 и 50 години.

В контролната група били включени жени на същата възраст, етнос и брачен статут, като тези от порноиндустрията, но те не били ангажирани в нея.

Средният стаж на порноактрисите бил 3 години и половина, като всички те били получили хонорар за участие поне в един порнофилм.

Повече от една трета от тях били или омъжени или имали сериозна връзка с партньор, а 44 на сто от тях били неомъжени.

В 70 на сто от случаите анкетираните се оказали доволни от сексуалния си живот, като при контролната група този процент бил 33 на сто.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов