Избрани Новини

Трифон Зарезан се свлича със сантиметър за ден

Мисия Варна

03-12-2012, 15:15

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

За периода 2013-2015 г. от централния бюджет за заявени над 13 млн. лв. за укрепване

Свлачището "Трифон Зарезан" край Варна се мести с 10 мм на денонощие. То е  в активна фаза, като процесите са динамични, а обстановката се променя ежедневно. Данните за бедствието са на "Геозащита". За периода 2013-2015 г. от централния бюджет са заявени над 13 млн. лв. за свлачището.

850 000 лв. са парите през следващата година за проекти и проучвания. През 2014г. със 7 млн. лв. ще се извършат строителни работи, а през 2015г. – ще се отпуснат още 5 млн. лв. за свлачището. Това се казва в писмото на регионалния министър Лиляна Павлова в отговор на запитване на сдружение "Гражданско общество".

Усилията са насочени към укрепване и възстановяване на пътя, който е общински и на брега, който е държавна собственост. В писмото се отбелязва, че се касае основно за възстановяване на пътя Варна – кк „Златни пясъци”, сп. „Спортпалас” – „Трифон Зарезан”, който е общинска собственост. По тази причина не са налице законови основания регионалното министерство да кандидатства за отпускане на пари от Междуведомствената комисия за възстановяване към Министерски съвет.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов