Избрани Новини

Българският календар бил най-старият в света

Животът

04-01-2013, 15:30

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Отново българско самолюбие или комплекси?

Марин Кавръков, областен управител на Сливен, твърди, че българския календар е най-старият в света и сега отбелязваме 7521 година.

 

Един от българските интелектуални и културни върхове е създаването на този календар, който е първи в света, посочи той. Според Кавръков календарът не само е най-стар, но и най-верен, по-точен дори от Григорианския.

 

"Преди календара на маите, преди китайския календар, преди Юлианския календар и преди Григорианския календар, има български календар, който е най-старият календар в света. Това е голям интелектуален, научен труд на хора, които са живели хиляди години преди Христос", заяви Марин Кавръков.


"Когато България е била Велика България, всички са се водили по нашия календар, защото сме имали икономическото, политическото, властовото влияние върху народите и сме пренесли своята интелектуална мощ и култура. Българите сме 8 милиона, а не 80 милиона. Ако бяхме 80 милиона души, целият свят щеше да чете българския календар", завърши областният управител на Сливен Марин Кавръков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов