Избрани Новини

Павел Шопов: Национализация има и в САЩ (ВИДЕО)

Мисия Пловдив

25-02-2013, 13:00

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Искаме съд за старите муцуни в политиката, отсече атакистът

Национализацията не е нещо противоестествено. Това е процес, обратен на приватизацията, който беше ползван дори в САЩ и други развити икономики по отношение на частни компании в началото на финансовата криза. Това заяви Павел Шопов от "Атака" на днешния протест на партията пред централата на EVN.

Новото правителство ще има много важна задача. То трябва да осигури преходност във властта и да започне процедури по проверка на дейността на ЕРП-тата и да пресече домогванията на енергийната мафия. Трябва да бъдат предприети и юредически мерки срещу лицата, отговорни за ограбването на нацията. Ние от години заставаме зад това и други справедливи искания, които в момента бяха поставени на дневен ред от обществените протести.

Павел Шопов обаче се усъмни, че това ще се случи заради неопитността на президента Росен Плевнелиев, който бил под контрола на ГЕРБ. Още повече наскоро държавният глава се изказа, че ще лекува проблемите с още повече либерализъм в икономиката. Това е намек за приватизация на НЕК, което е отколешен мерак на енергийната мафия. Така ще се посегне на АЕЦ "Козлодуй" и евтиния ток.

Атака ще иска съд за старите муцуни и партийни клики, довели България до срив, категоричен бе Шопов.

Ето какво каза той:



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов