Избрани Новини

Нина Добрев иска $2 милиона да залюби Левски

Най-скъпите сцени от филма за Апостола ще се снимат в Пловдив

Кадри от филма за Левски ще бъдат заснети и в Стария град на Пловдив. През лятото калдъръма става снимачна площадка. Тук ще се заснемат етюди с Руския консул, Граф Игнатиев, Евлоги и Христо Георгиеви. Ще има пресъздаване на пищни партита и малко разпити.

При масовите сцени шансът случаен пловдивчанин да се види в екшъна е голям. Нужен е само костюм от времето на Левски, разказа за Plovdivutre.bg режисьорът на лентата Максим Генчев.

Преди Пловдив филмът се снима в три манастира край Велико Търново. Първите сцени са готови, имаше дъжд, кал, коне, интимни моменти, издаде Генчев.

Лентата ще разкаже целия живот на Дякона - от 5-годишната му възраст до залавянето му. В 180-минутния игрален филм ще участват 70 образи. Повечето са исторически личности, с които Дяконът е имал срещи и отношения, като Евлоги Георгиев, вуйчото на Апостола - архимандрит Василий, поп Петър, Лейла - дъщеря на Мухарем бей и др.

Евлоги Георгиев ще бъде изигран от режисьора Тодор Анастасов. Във филма ще участва и Ники Сотиров.

Сред пловдивските артисти са Симеон Алексиев и Мария Миради.

Последно главната роля е поверена на актьора от Плевенския драматичен театър Веселин Плачков. Той ще играе Васил Левски като зрял човек. Това е първа роля в киното за 33-годишния артист. Имаше доста руси кандидати със сини очи, но избрах него, призна режисьорът. С Веселин заснехме няколко сцени. Някои са монтирани. Разкошен е, стои като Бог, сподели Генчев.

Деветгодишният Симеон Филипов ще бъде Апостола като дете. Той пък бил бъдещият Леонардо ди Каприо.

В интервю за Plovdivutre.bg преди месеци режисьорът сподели, че има амбиции да привлече за любима на Левски Нина Добрев. След доста разговори с мениджъра й обаче станало ясно, че хонорарът на звездата е 2 милиона долара. Вече не я искам, имам в главата си две чисти като сълза момичета, студентки от НАТФИЗ. Нина Добрев да си играе с вампири, коментира Генчев. По сценарии любовните сцени трябва да се заснемат, “когато цъфнат розите, иначе ще се чака жътвата”.

Актьорите в игралната продукция още не са получавали хонорари. Надникът у нас е около 250 лева, в чужбина тарифата е 300 евро.

Животът на Апостола на голям екран ще излезе близо 2 милиона и 300 хиляди лева. Сега са налични около 50 хиляди.

Подадено е искане за субсидиране и от Националния филмов център. Първоначално там отказали да приемат документите, защото снимките били започнали. След заплахата на Генчев за медийна атака възможността за финансиране се увеличава.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов