Избрани Новини

Културисти от цялата страна ще показват бицепси в Пловдив

Спорт

18-04-2013, 14:05

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Турнирът стартира в събота в панаира, кметът Тотев е патрон на проявата

Културисти от цялата страна се събират утре в Пловдив за 15-ото издание на „Турнир Пловдив”. Това съобщи днес организаторът на проявата – инж. Ким Мерджанов.

Шоуто ще се проведе в палата №6 на панаира, а тази година състезанието е под патронажа на кмета Иван Тотев. Градоначалникът ще приветства състезателите на официалното откриване, което е от 16 часа.

Преди това обаче първият кръг на проявата започва в събота от 11,00 часа. Цената на билетите за 1-ия тур е 2 лева и за 2-ия - 5 лева. 

За публиката ще има състезание за максимален брой бицепсово сгъване с щанга с тегло 40 кг и максимален брой лицеви опори.

Очаква се силно участие от състезателите от цялата страна, защото тази година България е домакин на Балканското първенство по културизъм и фитнес, което ще се проведе също в Пловдив на 27 април. Като домакин, България има право на два отбора А и Б за участие на това международно състезание, допълни още Ким Мерджанов.

Иначе утре ще бъде определен Шампионът на шампионите в Пловдив, като наградният фонд е 3000 лева. За титлата ще спорят класиралите се на първо място състезатели от категориите мъже културизъм.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов