Избрани Новини

Как да декорираме с помощта на Фън шуй?

Бургас Лайф

22-04-2013, 06:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Направете карта на Багуа и вижте кой сектор на какво съответства

Има ли стая или точка в дома ви, която привлича всички? А зона, която ви е изглеждала обещаваща отначало, се е оказала некомфортна?

Тези ситуации могат лесно да се разрешат, ако използвате изкуството и науката на древните фън шуй принципи, обяснява zajenata.com. За да постигнем хармония и баланс около себе си, просто трябва да разберем фън шуй. Като напълним пространството около себе си със здравословна и позитивна енергия (чи), можем лесно да направим невероятни промени в дома и работата си и това да доведе до промяна в живота ни.

Всеки може да прилага фън шуй в декора, стига да е запознат с някои от основните му принципи. Първото нещо, която трябва да направите, е да се запознаете и да проучите секторите на Багуа: просперитет, кариера, любов/брак, здраве/семейство, деца/креативност, мъдрост/знание, слава/репутация, полезни хора и център, известен още като Чи.

След това, трябва да разпределите дома си на картата на Багуа, без да забравяте да отбележите входната врата. Най-важният аспект на това занимание е да нанесете дома си в правилна правоъгълна или квадратна форма. Ако домът ви образува друга форма, например Г или П, можете да запълните липсващите части с прекъсната линия на картата.
След това трябва да разделите къщата на 9 равни сектора. Сега трябва да се запознаете с разположението на секторите на Багуа. От най-долния ред, от ляво на дясно, Багуа секторите са мъдрост, кариера и полезни хора. На втория ред – семейство, чи, деца. На последния ред просперитет, слава и брак.

Сега можете да поставите предмети във всеки сектор, които отговарят на неговото значение по Багуа. Например, сложете купичка с монети в сектора на просперитета, предмет, който символизира дългия живот (като слон) в сектора на здравето. Важно е да поддържате сектора Чи свободен от натрупване.
Има и различни цветове, които отговарят на всеки сектор от Багуа. Секторът на кариерата може да бъде в черно, синьо и кафяво, в сектора на мъдростта използвайте черно, синьо и зелено, а синьо и зелено в сектора на здравето и семейството.

Синьо, червено и лилаво са цветовете на просперитета. Цветовете на любовта и брака са червено, розово и бяло. Червеният цвят може да бъде използван и за славата. За креативност и деца – бяло и пастелни тонове. Бяло, сиво и черно са цветовете за сектора на полезните хора. За чи – жълто и земни тонове са най-добре.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов