Избрани Новини

Собственик на птицеферма е санкциониран при съвместна проверка на ОДБХ и общинско звено "Инспекторат" в Стара Загора

Новините

30-04-2013, 13:34

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Звено "Инспекторат" е съставило 19 Акта за установяване на административно нарушение

Собственик на птицеферма е санкциониран с Акт за административно нарушение /АУАН/ от Областната дирекция по безопасност на храните в Стара Загора, в резултат на съвместна проверка със служители на общинско звено "Инспекторат".

Актове и констативни протоколи с предписания са съставени на двама граждани за продажба на прясно мляко, което е в нарушение на Наредбата за търговия и услуги на общината.

Установени са  четири нарушения по Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места на Община Стара Загора.

Фирми около гробищния парк, изработващи изделия от мрамор, са получили предупредителни протоколи за изхвърлянето на отпадъчните продукти от дейността им на нерегламентирани места. 

По Наредбата за управление на отпадъците са установени четири нарушения - за замърсявания със строителни отпадъци на общински терени /тротоари/ и поставяне на афиши на забранени места. Двама души са санкционирани за изхвърляне на отпадъци на нерегламентирани места, а други двама – за поставяне на предизборни афиши на забранени места

17 акта са съставени за поставянето на афиши, съобщения, реклами, некролози, изписването на знаци, символи и текстове с бои и цветни спрейове върху стените на сградите, огради, електрически стълбове, дървета и други места, които на са определени за тази цел.

Общо за периода 22.04. – 28.04.2013 г., в резултат на извършени проверки, служителите на общинското звено "Инспекторат" са съставили 41 констативни протокола и 19 Акта за установяване на административно нарушение .  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов