Избрани Новини

Сидеров и Московски на крачка от парламентарен пердах

Политика

31-05-2013, 10:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Нечути думи наостриха двамата един срещу друг

На крачка от телесен сблъсък се оказаха бившият транспортен министър Ивайло Московски и лидерът на "Атака" Волен Сидеров по време на петъчния парламентарен контрол. "Първият звънец" удари бившият заместник-вътрешен министър Веселин Вучков по време на обсъждане на промени в Закона за ДАНС. Промените предвиждат агенцията да бъде изведена от президентска опека и ръководството й да се избира от парламента. Вучков заговори за полицейщина, което не допадна на лидера на националистите.

Волен Сидеров поиска думата и заяви, че Вучков няма право да говори за полицейщина, тъй като за нея били виновни той и бившият му началник Цветан Цветанов. Тръгвайки да си сяда, нечути думи между него и Московски изправиха бившия транспортен министър. Московски се насочи към Сидеров. Лидерът на "Атака" не остана по-назад и също тръгна към Московски, но в този момент някой от групата на ГЕРБ задърпа съпартиеца си за ръкава. Десислав Чуколов пък се притече на помощ на лидера си.

До сблъсък не се стигна, а заместник-председателят на парламента Мая Манолова призова народните представители да сдържат нервите си.

По-късно Московски заяви: "Слизайки от трибуната, Волен Сидеров ми каза, че ще ми замръзне усмивката и "мангал мръсен” и аз му казах да излезем навън да се разберем."

Сидеров от своя страна каза, че Ивайло Московски го е заплашил с физическа разправа. Лидерът на "Атака" обясни, че докато е минавал по пътеката покрай сектора, в който седят депутатите от ГЕРБ, Московски му е казал "Хайде да излезем".

"Аз му казах: "Що се правиш на мъж?”, посочи Сидеров. "Докато аз говорих от парламентарната трибуна той се смееше на глас, подвикваше и аз го питах какъв му е проблемът, при което той ме подкани да излезем навън, явно, за да се бием. Този човек е бил министър, ако така ги е решавал нещата в министерството, пази Боже България".

Според Волен Сидеров има вълна от агресия, озлобление към "Атака”.

"Специално около Московски, има доста неща за разнищване и аз ще се ангажирам чрез комисията по корупция те да излязат на светло и той да стигне до съд", посочи лидерът на националистите. По думите му ще трябва да се направи ревизия на всеки един от министрите на ГЕРБ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов