Избрани Новини

Иван Портних ще работи за трайна интеграция на деца от малцинствата

Мисия Варна

14-06-2013, 13:19

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Обещанието кандидат-кметът даде в отговор на поставения проблем, че е възпрепятствано записването на децата от ромски произход в някои училища

"Ще работя за трайно интегриране на децата на Варна от ромски произход в училищата. Те не бива да отпадат от образователната система". Този ангажимент пое Иван Портних, кандидат за кмет на Варна, издигнат от партия ГЕРБ, на среща с ръководството и родителите на  деца, които ползват услугите на  Ресурсния център за социална рехабилитация и интеграция.

Кандидатът за кмет посети звеното заедно с д-р Лидия Маринова,  председател на комисията по социални дейности и жилищна политика в местния парламент. Обещанието Иван Портних даде в отговор на поставения проблем, че е възпрепятствано записването на децата от ромски произход в някои училища. Екипът на центъра поиска съдействие за по-ефективна работата на общинската администрация, за да може да изпълнява нормално услугите на социалната програма. "Ще подкрепим г-н Портних на предстоящите избори за кмет, защото като председател на бюджетната комисия в ОбС той показа, че е делови, оперативен и отговорен, убедени сме, че това ще бъде неговия стил на работа и като кмет на града", категорични са от институцията.   

"Социалната дейност е основен приоритет в предизборната ми програма", подчерта Иван Портних. Той припомни, че бюджета за социалната сфера за тази година е увеличен с 1 млн. лева и целта е средствата за социални дейности да нарастват всяка година поне с още толкова. "Пътят е в правилни приоритети и увеличаване приходите на общината чрез привличане на средства от европейските фондове, тогава и средствата за социалната сфера ежегодно ще нарастват", обобщи Иван Портних.

По-късно в  клуба на Агенцията за социално развитие "Вижън" той се срещна с хората, които предлагат и ползват нейните социални услуги. Агенцията е първата в страната успешно реализирала услугата "социален асистент". В открит диалог хората с увреждания направиха своите предложения към кандидата за кмет за развитието на качеството на социалната услуга, транспортното обслужване на хоратас увреждания.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов