Избрани Новини

Хомофоби нападнали филмовия гей фест под тепетата

Животът

15-06-2013, 16:25

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ултраси и националисти прекъснали прожекция и потрошили техниката

Филмовият гей фестивал, посветен на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните и трансполови хора (ЛГТБ) Пловдив станал жертва на хомофобско нападение.

Група от 10 души прекъснали вчерашната прожекция, която се провежда в рамките на феста , заплашили присъстващите и за финал повредили техниката. Инцидентът се е случил в бар „Мохито“ в петък, съобщиха организаторите.

 Инициаторите на събитието разпознали нападателите като ултраси и националисти.

Малко преди началото на прожекцията в заведението влиза групата с думите „Тук ли ще е педераската прожекция?“. Минути по-късно се нахвърлят с порой от обиди и заплахи към събралите се зрители и организаторите. Заплашват, че това ще е „първият и последният гей фестивал в Пловдив“, че „няма да позволят тези болни изроди хомосексуалните да промиват мозъците“ и че са там да прекратят силово прожекцията. Повреждат прожекционната техника, след което напускат заведението, се казва в съобщение до медиите.

Управителката на заведението не пожелава да повика СОТ, а повиканите полицаи от Второ РУП пристигат след 20 минути. Те казали, че не са знаели за събитието, въпреки че организаторите са изпратили писмо с молба за охрана до кмета Иван Тотев.

По случая започва разследване, уточняват още организаторите на гей феста.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов