Избрани Новини

И Цветанов скочи на Муса Палев

Недопустимо е той да остане областен управител на Благоевград, заяви Цветанов

Недопустимо е Муса Палев, който е от ДПС, да е областен управител на Благоевград. Това каза на извънредна пресконференция в Благоевград зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според бившия вътрешен министър, Палев ще бъде за кратко на поста, въпреки неговите намерения да не подава оставка.

Цветан Цветанов изрази надежда, че все пак разумът ще надделее. "Политика не трябва да се прави на принципа на конфронтирането, а на приемствеността и тя да бъде общоприета за целия регион. Това решение за назначаването на Муса Палев е недопустимо, защото има региони, с чиято специфика трябва да се съобразяваш", каза бившият вице.
Кметът на Благоевград Атанас Камбитов също коментира назначаването на новия областен управител. "Не може на квотен принцип да се назначават новите областни управители, всяка област си има своя специфика и има теми, които са много чувствителни за гражданите, всеки втори не приема Палев за областен управител", каза Камбитов.

Припомняме, че избирането на Муса Палев за областен управител на Благоевград предизвика недоволството на жителите на града. Два дни поред те протестираха пред сградата на Общината с искане депутатът от ДПС да бъде освободен поста.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов