Избрани Новини

Морската вода лекува

Животът

26-07-2013, 14:36

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Водораслите забавят стареенето на кожата

Свойствата на морската вода дават нова енергия на тялото, особено на тези, които страдат от здравословни усложнения на отделни болести. Лечението с морска вода е терапия, която възстановява баланса на телата, укрепва психическото благополучие, отпуска и помага за облекчаване на множество болежки. Ефективните лечебни свойства на морската вода върху организма се дължат на уникалната природна среда, с изключително чиста морска вода и водораслите, които създават специфични субстанции като протеини, минерали и аминокиселини. В санаториумите има различни форми и процедури на таласотерапията, топли подводни душове, инхалации, горещи вани с водорасли, масажи с морска вода и други, пише cross.bg.

Заедно със съпруга ми и с двете внучета се каним да ходим на море. Искам вашите консултанти да разкажат по-подробно за ползата от морската вода и от морския въздух. Искам да знам това, за да използвам предимствата, които ни дава морето да съхраним по-дълго здравето си.

Лечението на различни болести с морска вода се нарича таласотерапия. Това е един от най-ефективните естествени методи на натуралната медицина. Известна истина е, че първият таласотерапевт е бил Хипократ. Великият лечител стигнал до извода, че морската вода предотвратява инфекциите и гони болката. От тогава таласотерапията е един от най-предпочитаните и популярни методи и за почивка, и за възстановяване на организма. Този вид лечение се препоръчва при хора, които страдат от:

- Артрит, артроза и остеохондроза

- Ревматизъм, радикулит и травми на сухожилията

- Болки в ставите и мускулите

- Кожни болести и сексуални разстройства

- Преумора, безсъние, стрес

- При децата помага при нощно напикаване и слаб имунитет

Водораслите забавят остаряването на кожата

Стимулират с видимо подобрение кръвообращението, което е в основата на положителните ефекти, установени при мастните натрупвания, целулита и наднорменото тегло.

Тонизират, стягат кожната тъкан и затова дават отлични резултати при предотвратяването и изглаждането на бръчките.

Възстановяват водното, белтъчното, витаминното и минералното равновесие на организма.

Освобождават токсините от организма на ниво потни и мастни жлези

Използването на водораслите в козметиката води до благоприятни резултати. Приложението им тонизира съединителната тъкан и видимо забавя остаряването на кожата. Водораслите и морската вода заздравяват кожната структура и подобряват дейността на потните и мастни жлези, като по този начин се предотвратяват и регулират дерматологични смущения. Тайната на морската вода е в съдържащите се в нея минерали и елементи като: магнезий, калий, калций, натрий и др., за които се смята, че се абсорбират от кожата и й влияят благоприятно. Именно те ни защитават, като предоставят на телата ни така необходимите минерали. Желателно е процедурите с водорасли да траят най-малко една седмица, като терапевтичните сесии да се извършват всеки ден. Така бихме изпитали пълния ефект на терапията.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов