Избрани Новини

Ченге от Царево стана полицай на месеца, заловил крадци в извънработно време

Животът

16-08-2013, 12:59

Снимка:

МВР

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ченге от Камено стана полицай на месеца, разобличил търговия с вот

Той задържал апашите след нощна смяна

Недко Георгиев, служител в "Охранителна полиция" при Районно управление "Полиция" – Царево стана полицай на месец юли след като заловил обирджии на кафе-автомати в извънработно време.

Преди броени седмици Георгиев и колегите му от крайморското управление получили сигнал за поредна кражба от кафе-машина, осъществена в тъмната част на денонощието. Собственикът на машината дал относително точно описание на двамата извършители и на колата, с която се придвижвали. Няколко часа по-късно, след приключване на смяната си, старши полицай Георгиев с личния си автомобил видял двамата извършители, разпознал ги и предприел преследване, като паралелно с това алармирал колегите си.

Близо половин час служителят на реда преследвал мъжете и давал информация за местоположението им, като на територията на Черноморец, автомобила е спрян, а извършителите на кражбата от монетника на кафе-машината задържани. Спрямо тях са образувани досъдебни производства за извършени общо четири кражби от автомати, като цялостното документиране на престъпната им дейност продължава.

Служителят бе отличен лично от зам. директора на ОДМВР – Бургас - Комисар Калоян Калоянов, който му връчи почетна грамота и го награди с "обявяване на благодарност" и индивидуална парична награда в размер на 100 лв., подчертавайки изрично че извършените от старши полицай Недко Георгиев действия са пример за младите полицейски служители, стартиращи работата си в системата на МВР.

"Десет годишния стаж на служителя от е оказал голямо влияние за постъпката му, благодарение на която са задържани поредните, престъпили закона лица. Отчитайки факта, че полицейските действия са предприети в извънработно време и то след нощна смяна, инициативата на старши полицай Георгиев е повече от ценна. Това доказва че работното време на служителите на реда не се ограничава в стандартните граници от 8 до 17 ч., а полицаят е винаги на работа и следи за гарантиране спокойствието и сигурността на гражданите", каза комисар Калоянов.

При получаването на почетната грамота старши полицай Недко Георгиев благодари на своите колеги за екипната работа, тъй като е убеден, че полицейският труд съвместява усилията на всички служители и показва нивото на професионализъм и умения, придобити през годините.

Старши полицай Недко Георгиев има почти десет годишна кариера в системата МВР, като винаги е работел в сектор "Охранителна полиция" към Районно управление "Полиция" – Царево. Семеен е с едно 5 годишно момченце, което противно на очакванията на баща си иска да стане огнеборец, а не полицай.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов