Избрани Новини

7 удара с кама след страстна любов между ромки

Крими

31-08-2013, 10:00

Снимка:

BurgasUtre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

15 г. решетки за Иванка, която закла Емилия

В момента убийцата излежава 15-годишна присъда в Сливенския женски затвор

Седем удара с кама отнемат живота на млада ромка след страстна любов с приятелка. Кървавата драма се разигра на 26 октомври 2012 г. в бургаското село Свобода. В момента убийцата излежава 15-годишна присъда в Сливенския женски затвор, пише в. "Труд".

Пътищата на дребничката ромка Иванка Чавдарова (21 г.) и жертвата Емилия Фотева (28 г.) се пресичат за първи път преди 4 години. Преди да се стигне до фаталната развръзка, двете момичета извървяли дълъг път. В началото любовта пламнала бързо.

По-късно обаче в дните им се преплитали люта завист, ревност и тежки обиди. В продължение на месеци отношенията между тях ескалирали, за да завършат фатално на железопътни релси край селото.

Запознанство

Преди 8 години Емилия Фотева заминала на гурбет във Франция. Преди това тя живяла в село Свобода с майка си и малкото си момиченце Дейзи. Дори като се установила в чужбина, жената ежегодно прекарвала по няколко месеца в родния си дом.

При едно от поредните завръщания, започнало приятелството между двете жени. В селото скоро се понесли слухове, че Иванка и Емилия са повече от дружки и всъщност между тях гори бурна любов.

Паралелно с това се носела и друга мълва - че във Франция Емилия не мие чинии, а се отдава на най-древната професия. Свидетели разказаха пред съда, че тя пращала по 1000 - 1500 евро всеки месец на майка си за издръжката на детенцето си.

Мълвата за проституцията обаче сложила тежка дамга на отношенията между двете момичета и те започнали да се карат.

Докато Емилия била във Франция, двете често си пишели по скайп и фейсбук и там скандалите помежду им продължавали. Познати на двете момичета се разделят в мненията си какво е провокирало скандалите.

Според едни Емилия завиждала на Иванка и сестра й, че си стоят вкъщи, а тя работи. Според други пък било точно обратното - Иванка се дразнела на Емилия за добрите пари, които изкарва зад граница. Ревнувала я, че постоянно пътува в чужбина, среща се с различни хора. Допълнително Иванка не понасяла задявките на местните мъже по адрес на Емилия.

Грозни думи

Емилия наричала Иванка "лека жена". Пишела й, че е грозна и ниска. Иванка не оставала длъжна и отвръщала да погледне себе си, дразнела я, че е осиновена, че е грозна и с големи зъби.

Двете окончателно разкъсали всички мостове помежду си, когато Емилия започнала да ръси обиди и псувни за починалата майка на Иванка. Чавдарова пък отговаряла злобно: "Ще те пратя при нея да занесеш една студена вода."

Емилия пристигнала в Свобода на 23 октомври 2012 година - три дни преди да бъде убита. Срещнала се с доскорошната си любов още същата вечер.

Видели се в дома на братовчедка на Емилия, където Иванка и още няколко приятели се събрали да се черпят. Гурбетчийката пристигнала малко по-късно и помолила да се присъедини.

Домакинята обаче я предупредила, че Иванка е вътре и я помолила да не се карат. Жената се заклела в детето си, че няма да я провокира по никакъв начин.
Малко след това обаче двете се хванали за косите, разменили си и няколко удара, преди да бъдат разтървани от домакинята и още едно от присъстващите момичета.

Закани

Рано на следващата сутрин Иванка чула Емилия да се заканва: "Ще я убия и ще я излежа". Не разбрала за кого говори, но предполагала, че става дума за самата нея.
Двете се засекли и следващата вечер - на 25 октомври, в кафенето до местната бензиностанция. Срещата се разминала без сблъсък.

Във фаталната нощ на 26 октомври, Емилия оставила дъщеричката си при майка си и тръгнала на гости при общи приятели. Майката е последният човек, който я видял жива.
По време на процеса тезата на защитата бе, че Емилия причакала Иванка на жп прелеза и я нападнала с кухненски нож. В боричкането обаче го изтървала, Иванка го сграбчила и я пробола седем пъти. Два от ударите били точно в сърцето. После избягала при сестра си в Бургас. Полицаите я открили светкавично и я арестували.

При следствения експеримент обаче Чавдарова обяснила, че Емилия я нападнала и започнала да скубе косите. Тогава Иванка бръкнала в десния джоб на дънките си, извадила нож и намушкала с него бившата си изгора.

Ромката запази пълно мълчание по време на процеса срещу нея. Чак в последните си думи към съда тя заяви, че съжалява за случилото се.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов